Skip links

Opening congrescentrum 1931
Opening congrescentrum 1931
Opening congrescentrum 1931
Opening congrescentrum 1931
Opening congrescentrum 1931

Opening congrescentrum 1931

Het nieuwste congrescentrum van Nederland, 1931 in ‘s-Hertogenbosch, vroeg aan Opening Bedrijf om het concept van de officiële opening te bedenken en te organiseren. De eigenaar van het pand, Libema, gaf in de briefing aan dat de thema’s “authenticiteit” en “innovatie” een belangrijke rol moesten spelen in de opening.

Voor de opening werd daarom gebruik gemaakt van een high-tech laserharp. Door deze te bespelen, hoorden de gasten audio-samples die de kernwaarden van het nieuwe pand benadrukten. Op het grote scherm verschenen tegelijkertijd unieke beelden van vroeger.

Na dit innovatieve openingsmoment verrichtten Burgemeester Ton Rombouts en Commissaris van de Koningin Wim van de Donk de officiële openingshandeling. De duizend genodigden genoten vervolgens van een talkshow, heerlijk culinair en diverse acts.

Het nieuwe pand werd ‘s-avonds uitgelicht door middel van een gigantisch licht-kunstwerk. Bij het ontwerp van deze grote projectie, kozen we ervoor om het originele glas-in-lood te verwerken in het plaatje. De projectie op het nieuw geopende pand haalde de pers. “Een kadootje voor het oog” schreef het Brabants Dagblad.


Team : Rolf Celine Robin

Return to top of page