Skip links

Opening Maasziekenhuis Pantein
Opening Maasziekenhuis Pantein
Opening Maasziekenhuis Pantein
Opening Maasziekenhuis Pantein

Opening Maasziekenhuis Pantein

Spectaculaire openingsshow

Maasziekenhuis Pantein verhuisde onlangs van de oude naar een nieuwe locatie.  Geheel volgens het moderne Planetree-concept, is een nieuw regionaal ziekenhuis gebouwd met sterke focus op klantgerichtheid. Opening Bedrijf werd gevraagd voor dit architectonische hoogstandje een spectaculaire opening te bedenken en te produceren.

Naar binnen brengen van de ziel

Doel van de opening was om het gebouw een eigen ziel te geven. Het nieuwe stenen ziekenhuis kende immers nog geen rijke historie en had daarmee weinig persoonlijkheid. Door met theatertechnieken het verhaal van Cura (godin van de Zorg) te vertellen, zagen de 1.000 gasten hoe de nieuwe ziel in het gebouw werd gebracht.

Grote effecten

Door de omvang van het terrein, werd gebruik gemaakt van grote effecten. Een AT-6 hijskraam vloog de zingende godin over de parkeergarage heen, waarna zij voor de ogen van de verwonderde gasten landde op het drijvende podium in de vijver. Een moderne theatrale act verzorgde daarbij ondersteuning vanaf de grond. Zes in serie vallende metershoge banieren en een batterij aan special effects vanaf het dak, deden de rest.

Betrokken medewerkers

Voor het personeel en de patienten van Maasziekenhuis Pantein was een grote rol tijdens de opening weggelegd. In de opmars naar de slotscene, vormden zij een lange, bewegende haag mensen die godin Cura ondersteunden om de ziel het nieuwe ziekenhuis binnen te brengen.

Aandacht van de media

De opening van het nieuwe Maasziekenhuis werd door de verschillende media uiterst positief ontvangen. Dagblad De Gelderlander plaatste een groot beeld van de vliegende zangeres op haar voorpagina.


Team : Rolf - Robin - Celine

Return to top of page